NEI Neuro Emotionele Integratie

NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie.
Het is een methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s op een vriendelijke manier definitief op te lossen. NEI is een samengestelde methode van het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen en is gebaseerd op principes uit onder andere psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Integra en Touch For Health. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van affirmaties, visualisaties en ademhaling. Ook ondersteunende middelen vanuit de homeopathie en fytotherapie worden toegepast. Voor mij zit de magie in het altijd kunnen terugvallen op de Vijf Elementen. Door middel van deze leer, word ik eraan herinnerd, dat het leven cyclisch is. 
 
Wat mij ertoe heeft bewogen om het NEI vak in te gaan, is de nieuwsgierige aard die ik bekleed. Met een open houding op zoek gaan naar wat er schuilgaat achter iemands gedrag of acteren.  In eerste instantie met betrekking op mijzelf.
En daarin openstaan voor suggestie.
Het onderbewuste communiceert met ons en is er op ingesteld "heel" te zijn. Dit is iets waar Kanryo voor staat en past om deze reden uitstekend in mijn pakket.
 
Ik nodig je ook uit om open te staan voor de antwoorden vanuit jouw onderbewustzijn en wellicht kan dit voor jou ook de knopjes indrukken die je nodig hebt om verder te komen in jouw helende reis. 
 

NEI is begin jaren tachtig door de Amerikaanse chiropractor Scott Walker ontwikkeld.

NEI is doorontwikkeld door de arts Roy Martina. De eerste opleiding Neuro Emotionele Integratie werd in 1995 in Nederland gegeven door Roy Martina.

Inmiddels zijn er al veel NEI coaches en NEI therapeuten actief aan het werk.

Er zijn verschillende HBO-opleidingen in Nederland waar je de opleiding tot NEI therapeut kunt volgen. Ik heb mijn opleiding gevolgd bij www.jolandavleugel.nl